New Line Learning Academy i Kent

Märk texten på väggen: Better People – Better Life. Linjerna på sidan innehåller olika uppmuntrande ord och talesätt som kanske kan plantera nya tankesätt och stärka självkänsla.

NLL

Under vårt besök på BETT-mässan använde vi en dag till att besöka en nybyggd skola, New Line Learning Academy i Maidstone, Kent. För mig var detta den absoluta höjdpunkten och det finns mycket att förmedla därifrån. Jag tänker börja med det jag tyckte var viktigast. Historiskt sett var skolorna en av de med sämst resultat i Storbritannien och man hade nu vänt trenden och gått från mycket låg till mycket hög måluppfyllelse. Upptagningsområdet präglades av stora socioekonomiska problem. Våld, arbetslöshet missbruk och kriminalitet var vardagsmat för många av barnen.  Många växte upp i familjer där arbetslöshet hade gått i arv i generationer.

Förutom att man på skolan var oerhört fokuserad på måluppfyllelse så fanns också ett mycket tydligt fokus på att ge barnen viktiga verktyg för att bättre klara de utmaningar som livet ger, inte bara de som fanns i läroplanen. Med tanke på många av barnens ganska kaotiska bakgrund hade man på skolan flera strategier för att presentera alternativ vägar i livet.  På skolans väggar fanns olika citat såsom

The only place where dreams are impossible is in your own mind

It is nice to be important – but more important to be nice

Never limit yourself because others´limited imagination. Never limit others because of your own limited imagination.

Detta kan kanske tyckas vara milt nedlåtande, men eftersom jag själv arbetat med många människor som haft ett liv i kaos utanför skolan, kan jag jag också se ett stort värde i att kunna visa på att det finns många andra val att göra i livet än de val som personer i din omgivning gjort.  Du kan bli det du vill!

Work hard be nice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s