Speeddating – ett snabbt sätt att dela

Torpskolan 120925

På Torpskolan har vi sökt ett bra sätt att få ta del av kollegornas idéer kopplat till 1-1 satsningen, eftersom vi visste att många gjort bra och kreativa saker tillsammans med eleverna, Givetvis kan man lyssna på en föredragshållare, men vi valde en annan variant som vi kallade speeddating. På kort tid fick alla lärare sex nya tips som de sedan kan använda i sin egen undervisning.

På ett APTmöte möblerade vi i sex sittgrupper och vid varje satt en förberedd lärare, som fick 3 minuter på sig att berätta om sitt projekt, sin idé. De andra lärarna satte sig helt enkelt vid ett valfritt bord och fick sedan när tiden var slut flytta vidare för att ta del av nästa kollegas arbete.

3 min x 6 föreläsningar inklusive förflyttning och uppstart gjorde att vi enkelt klarade av det på mindre än en halvtimme. Det fanns också en viss tid till att ställa frågor.

Denna gång valde vi lärare med en mer allmän 1-1 idé, som kunde vara till nytta för alla lärare oavsett ämne, men man kan förstås tänka sig att rikta det på andra sätt. Egentligen behöver det inte alls ha med iPad eller datorer att göra utan är ett praktiskt sätt att på kort tid inspirera andra med många bra pedagogiska idéer. En annan fördel är att det blir mer lättsamt och fler får möjliga att vara aktiva, både föreläsare och publik, när man inte talar inför hela kollegiet.

/Jonas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s