Kamerafunktionen på iPad

Ipad-kamera-300x300

Här kommer ett blogginlägg från Torpskolan:

Jag vill lyfta fram kamerafunktionen och den egna bildrullen som fina verktyg i det muntliga arbetet. Med enkla medel skapar man olika muntliga situationer med bilden som utgångspunkt. Uppgifter parvis, i liten grupp och / eller inför klassen. Det kan handla om att förbereda något muntlig eller att klara det spontana muntliga . Det fungerar utmärkt i såväl svenska som tyska.

I svenskan handlar det gärna om att fota något som man kan berätta om, men det handlar även om  möjligheten att utveckla sina  tankar och uttrycka dem.

I tyskan  ” kort-lånar” vi bilder från nätet för att träna samtalet och öka på ordförrådet. Bilder på kända personer, platser, maträtter , djur , sporter osv…

Kamera-funktionen är även praktisk när man vill sammanställa elevers arbeten. Vi fick t ex ett fint litet bildband på alla elevers julbilder med julhälsningar.En elev gick runt och fotade av alla julkorten.Till passande julmusik fick vi via bildrullen se kort efter kort på storbild! Riktigt trevlig avslutning !

Liknande gjorde vi i svenskan med fina teckningar från nordisk mytologi.

Via Google Earth  har vi letat oss ner i tyskspråkiga städer och hittat bilder på t ex byggnader. Vi har sökt och tagit reda på fakta . Vi visar på storbild och berättar för varandra.

Recorder plus har vi använt för att spela in små dialoger på tyska. Eleverna är rekommenderade att använda den hemma när de läser språkläxan högt. De kan höra sig själva och bli mer medvetna om sitt uttal och vad de behöver träna.

Puppetpals har vi använt för att göra små dialoger på tyska. I år 7 får vi förbereda dialogerna för att få en bra inspelning. Eleverna har varit väldigt motiverade!

I vårt lag har pappersförbrukningen verkligen minskat för år 7. Vi kommunicerar mycket över nätet.

Eleverna använder i större utsträckning keynote för att redovisa sina arbeten. De är kreativa och gör fina presentationer.

De har även gjort kortfilmer i flera ämnen.

Vi tycker att det är roligt att tillsammans med eleverna försöka använda vårt nya redskap på ett utvecklande sätt.

/Klara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s