Vad gör unga på nätet? Föreläsning av Elza Dunkels

På Dergårdsteatern ikväll kan du lyssna på Elza Dunkels föreläsning Vad gör unga på nätet?

Tiderna för föreläsningarna är 16.00-17.30 eller 18.00-19.30. De har i huvudsak samma innehåll, men första tiden är tänkt för pedagoger och den andra tiden för vårdnadshavare för barn från 4 år och uppåt. Du är välkommen  att komma den tid som passar dig. Gratis inträde och ingen föranmälan krävs.

Elza Dunkels är filosofie doktor i pedagogiskt arbete, lärare och forskare vid Umeå universitet. Hennes doktorsavhandling handlar om barns och ungas Internetanvändande och om kulturer på nätet. Hon har bland annat gett ut Elzaboken Vad gör unga på nätet? samt driver bloggen Nätkulturer som handlar om barns och ungas nätkulturer, barns rättigheter, lärande och IT

http://www.kulturer.net/

 Presentation av föreläsningen – Vad gör unga på nätet?

I föreläsningen Vad gör unga på nätet? visar Elza Dunkels hur viktigt det är att kunskaperna om unga och nätet sätts in i ett sammanhang. Om vi vill förstå räcker det inte med att iaktta på avstånd. Vi måste våga ställa frågor; i klassrummet såväl som vid middagsbordet. Den bästa informationen om ungas nätanvändning får vi inte från kvällstidningarnas löpsedlar. Den får vi från ungdomarna själva. I föreläsningen beskriver hon vad unga gör på nätet, resonerar kring möjliga risker och hur vi bäst hanterar dem. Hon ger också tips och råd kring hur vi kan överbrygga kunskapsavståndet mellan generationerna. Föreläsningen ifrågasätter våra föreställningar om nätet och de vanligaste fördomarna pekas ut. Samtidigt ger den redskap till ett rimligare förhållningssätt till ungas nätanvändning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s