Mer information från Unikum

Här kommer en kort uppdatering över vad som nyss är släppt, saker på gång och lite som kommer framöver.

Nyligen släppt

För alla

Ny finare kontaktlista som nu hittas lättare av vårdnadshavare och elev, direkt från elevens startsida när man klickar på en grupp eller klass. Det nya utseendet på kontaktlistan kommer även för personal inom kort.

Länkning från Blogg och Lärlogg kan nu även ske till Dropbox och Skydrive. (Sedan tidigare finns det för Google Drive och Youtube).

Grundskola

Kunskapskravtabellerna kan nu visas för elev och vårdnadshavare. Den möjligheten slår man på per skola och det görs under ”Moduler” av en skoladmin. Om det alternativet inte väljs visas tabellerna endast för personal. Förälder och elev ser bara det som publicerats (dvs inte utkast).

På gång

För alla

Etiketter för Blogg och Lärlogg. Här kommer skolan/förskolan kunna välja etiketter för att kunna kategorisera Blogg och Lärloggs-inlägg så att man enklare kan separera tex information och olika typer av dokumentation.

Smidigare hantering av personer utan giltigt personnummer.

Grundskola

Kunna se det formativa underlaget från Planeringar, gröna matriser och Lärlogg i ämnesvyn under ”Kunskaper”. (Detta ersätter tidigare omdömessida i samtalsmallen.)

Kunskapskravstabller även för år 3 kommer inom kort.

Trendinformation i statistiken över kunskapsresultat. Här kommer det att visas hur resultatet utvecklats de senaste 6 månaderna dvs skillnad nuläge och för 6 månader sedan.

Kommer senare

Grundskola

Statistik över kunskapsresultat á la Skolinspektionen dvs historik för skola/kommun över tid.

Tips! Ni som vill spara nuläge från den här terminen – ladda ner en cvs-fil för hela kommunen/organisationen och spara.

Till rektorer i grundskolan – Stödmaterial från Unikum 

Unikum har tagit fram ett antal exempelskolor och specifikationer av hur man jobbar i dem. Tanken är att era rektorer kan få hjälp på traven i sina beslut om hur just deras skola ska arbeta och hur verktygen ska stödja det arbetet. Varje skola behöver ha en uttalad och kommunicerad verksamhetsidé och tydliga instruktioner till lärarna om hur man ska arbeta, vilka verktyg som används för vad, vad man förväntas göra när m.m. Mallarna hoppas vi ska kunna vara lite hjälp på traven. När beslut är tagna kan skolan, om de vill, använda våra ”Lathundar” och anpassa efter sina behov.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s