Matens kemi

Matens kemi är ett förslag på hur ett arbetsområde inom kemi kan organiseras. Resursen hittar du hos Skolverket och området är indelat i år 1-3 ,4-6 samt 7-9. Eleverna tränas i att använda sina kemikunskaper för att kunna ta ställning i frågor rörande energi, miljö, hälsa och samhälle.

Från Skolverkets sida (länk nedan):

Så här kan arbetsområdets fokus se ut beroende på dina elevers ålder:

  •    Årskurs 1-3: Frågor om hur mat kan kategoriseras, vilken uppgift maten har i kroppen och hur man kan undersöka mat med enkla kemiska metoder.
  •    Årskurs 4-6: Frågor om kopplingen mellan olika näringsämnen i maten och deras respektive uppgift i kroppen, samt vilka livsmedel de finns i.
  •    Årskurs 7-9: Frågor om kemiska processer när mat produceras och tas omhand i kroppen, samt vilka konsekvenserna kan bli för hälsa och miljö.

matens kemi

http://www.skolverket.se/skolutveckling/larande/nt/ntundervisning/grundskoleutbildning/kemi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s