Reflektioner från Bett-mässan London 2015

image2

London calling!
4 år sedan vi på Aspenäsenheten sist var här, så det var med stor förväntan vi tog oss till mässhallen ExCel via underground. Precis som förra gången så blev man överrumplad av både syn och  ljudintryck. Vis av erfarenheten sen sist vi var här, var vår plan att första dagen bara scanna av lokalen. Genom att gå högervarv längst ut och sakta ta oss runt och in mot mitten bland alla montrar, var vi efter 6 timmar senare, rätt så nöjda.

Första dagens reflektion/ iakttagelse – programmering och kodning för barn/elever lär vi se mer av, i England och även i Finland står det redan  med i läroplanen. Cad-program och 3D-skrivare fanns i varje hörn, vi ser framemot att själva kunna införskaffa oss några. Interaktiva tavlor med olika touchfunktioner har utvecklats och smartare blir dom.

 

image1

The mission för dag två- hitta tillbaka till de montrar som vi ville kolla och prata lite mer med. Fick information från både HP och Epson om fördelarna med bläckstråleskrivare nu för tiden.  Hittade den ultimata skrivaren för vår miljö-och hälsokommun, vi trampar ut utskrifterna på cykel, detta både sparar och ger energi till skolan, personalen och eleverna. Frågan är bara vad som gagnar oss bäst, minska eller öka utskrifterna? 😇

Tittade på möbler för framtidens klassrum med smarta tekniska och flexibla lösningar som främjar ett entreprenöriellt lärande. Vi var på en  demonstration av Smart boards, numera kan man växla fritt mellan penna, fingrar och handflata tack vare objektigenkänningen, hur smart va inte det?

En av nyheterna var den interaktiva  witeboarden Smart Kapp. Scanna QR-koden för vidare info.

knapp qr

Sista dagen satt vi på hotellet och summerade hela innehållet från mässan och lade upp en struktur för enhetens IKT-utveckling och budget inför 2015. På eftermiddagen vinkade vi av rektor Peder och tog själva helg i Londonvimlet! 😃👍
Best regards! Gisela och Ulrika

One thought on “Reflektioner från Bett-mässan London 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s