Workshop med LEGO EV3-robotar (MV Nordic)

Då var det dags för nästa tips som handlar om programmering och robotar. GR bjuder in till en eftermiddags workshop med LEGO-EV3-robotar. Workshopen är helt kostnadsfri

Tor, den 26 november, 15:00 – 17:00Anders Personsgatan 8, Göteborg
Väck elevernas engagemang och lust att lära genom att lösa problem ur det verkliga livet. Intressera dina elever för datorkunskap, naturvetenskap, teknik, konstruktion och matematik. Förbättra inlärningen och hjälp dina elever nå sina studiemål. LEGO® MINDSTORMS® Education har utbildningar som engagerar både händer och hjärna, så din enda utmaning blir att försöka få eleverna att lämna klassrummet efter lektionen!
Aktiviteterna följer den struktur som nyttjas i designprocesser samt i industrin. Eleverna upplever ett arbete och projekt som ”riktiga” vetenskapsmän och ingenjörer. Strukturen är uppbyggd så att eleverna får en öppen utmaning som de sedan ska lösa genom designprocessen​. När utmaningen är presenterad för eleverna i den medföljande videon ska de hitta möjliga lösningar på utmaningen. När de hittat och valt den ”bästa” lösningen ska de bygga en robot och styra den. Resultatet ska sedan analyseras och optimeras innan de kan kommunicera sina lösningar i de digitala böckerna. Alla övningar är kopplade till Lgr11.
cafe cafe

Föredragande: Henrik Ödkvist, MV Nordic Målgrupp: Åk 4-9 och Gy

Läs mer och anmäl dig här

http://www.grkom.se/toppmenyn/dettajobbargrmed/skolautbildning/laromedel/pedagogisktcafe.4.4703706a13cd47b3b81119.html

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s