Dysseappen – appen för dig som har dyslexi

Dysseappen är framtagen av föräldraföreningen för dyslektiska barn och finns än så länge endast för iOs. En version av Android är på väg. Appen är inte ett kompensatoriskt verktyg i sig utan är istället en samlad information om de hjälpmedel och resurser som redan finns på ett lättillgängligt sätt. Sakinformationen ges i form av videoklipp. Jag måste säga att jag är mycket förtjust i tanken bakom, att ge barn och unga större eget handlingsutrymme  och kontroll och därmed bli mindre beroende av vuxna som talar om vad som gäller.

Vi vill stärka unga att hitta sina egna sätt att klara skolarbetet. När du vågar börja leta efter dina egna sätt att hantera situationen blir du starkare, och du tror på din egen förmåga. Vi tror att en dialog mellan elev och lärare är viktig, det ska inte bara vara läraren som styr. Vi hoppas att eleverna ska ta initiativet, säger Agneta Wollert Stalder, ordförande Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn (FDB).

dysse

Dysseappen är helt gratis och allt arbete görs ideellt. För dig som ändå vill stödja arbetetet så  kan du swisha pengar eller sätta in på föreningens PG. Se länk nedan!

http://www.fdb.nu/material/dysseapp/

Här kan du ladda ner appen

https://itunes.apple.com/se/app/dysseappen/id1037711558?mt=8

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s